Vårdförbundet Direkt

Kategori
Inredning

Plats

Stockholm

Kund

Vårdförbundet

År

2013

Då Vårdförbundet från och med oktober 2013 erbjuder en ny telefonservice för sina medlemmar, behövde det befintliga kontoret anpassas till den nya verksamheten, både gällande planlösning och akustisk miljö. Projektet omfattade ombyggnad av kontorsrum till kontorslandskap, flytt och anpassning av kök, ny pausyta med mera.

Kontoret gestaltades i en blå färgskala som relaterar till Vårdförbundets signaturfärg, där målet var att skapa en inte bara en fuktionell utan också harmonisk och elegant arbetsplats.

Höj- och sänkbara skrivbord med ljudabsorberande skärmar sörjer för en ergonomisk och akustiskt god arbetsmiljö.

Utöver det gemensamma pausutrymmet, skapades också ett referensbibliotek kombinerat med en minipausdel med bekväma och avskärmande soffor.

Den blå färgskalan varierades för att ge ett lugnt men ändå levande intryck.

Varje arbetsplats är individuellt anpassningsbar både gällande arbetshöjd och belysning.

På kortvägarna användes ljudabsorbenter med fototryck från medlemmerans olika yrkesgrupper, ett sätt att kombinera både funktion och utsmyckning. I korridoren fungerar samma sots ljudabsorbenter som anslagstavlor.